top of page

De Aura


Aura's worden gezien als het onzichtbare veld van energie dat iemands fysieke lichaam omgeeft. Ze worden beïnvloed door onze stemming en emotionele toestand (en soms die van anderen), en verschillende kleuren worden geassocieerd met verschillende kwaliteiten en emoties.

Iemands aura is meestal een combinatie van kleuren, waarbij de ene kleur dominanter is dan de andere. En hoewel de aura voortdurend kan veranderen, hebben veel mensen één kleur die constant te zien is.

Elk van de zeven chakra's wordt ook geassocieerd met een kleur, dus inzicht in de chakrakleuren helpt bij het ontcijferen van aura's.

Rood heeft bijvoorbeeld betrekking op de wortelchakra, en als je een behoorlijke hoeveelheid rood ziet, betekent dit dat je wortelchakra stabiel en gedeblokkeerd is.

Een oranje aura is gerelateerd aan het heiligbeenchakra, dat te maken heeft met creativiteit en seksuele energie. Oranje in de aura kan dan duiden op stromende creatieve energie.

Gele aura's duiden op iemand die zonnig en charismatisch is. Ze kunnen ook een magnetische persoonlijkheid hebben die veel verschillende mensen aantrekt.

Geel is de kleur van de zonnevlechtchakra, die te maken heeft met je identiteit en vertrouwen. Geel in je aura is dus een goed teken dat je je zelfverzekerd en krachtig voelt.

Groen is een kleur geassocieerd met het hart chakra, dus het heeft betrekking op zaken van het hart: liefde voor jezelf en anderen, mededogen, en vergeving.

Als je groen in je aura hebt, houdt je waarschijnlijk van "muziek, natuur en niet gebonden zijn". Omdat een groene aura wijst op een bijzonder open hart, heb je de neiging om gemakkelijk beïnvloed te worden door je omgeving of andere mensen, waardoor grenzen belangrijk zijn voor deze aurakleur.

Als je aura roze is (de andere kleur, samen met groen, geassocieerd met het hartchakra), leef je waarschijnlijk vanuit je hart. Je bent "vriendelijk, zorgzaam en liefdevol".

Net als groen is roze een teken dat je hartchakra open en ontvankelijk is. Vier je vriendelijke en meelevende aard, maar denk aan de noodzaak van grenzen.

Blauw in iemands aura is een teken van een krachtige geest - maar wel een die een beetje in de wolken is. Mensen met veel blauw in hun aura "opereren meer in de mentale sferen" en moeten eraan denken zichzelf te aarden. Maar ze kunnen ook heel inzichtelijk zijn.

Blauw is de kleur van de keelchakra, die uitdrukking en waarheid regelt. Als je keelchakra helder en vloeiend is, betekent het blauw in je aura dat je de inzichten die je van binnen hebt, naar buiten uitdrukt.

Paarse aura's krijgen veel aandacht omdat dit de kleur is die wordt geassocieerd met sterke intuïtie en gevoeligheid, en grote mentale diepgang. Paars is de kleur van het derde-oogchakra, dat te maken heeft met intuïtie. Als je paars in je aura hebt, kun je paranormale, empathische of intuïtieve vermogens hebben.

Een indigo aura wijst vaak op een zeer gevoelig en empathisch persoon, iemand die gedachten, gevoelens, emoties en trauma's van anderen in zich opneemt. Hoe donkerder de indigo-aura, hoe gevoeliger de persoon. Donkere tinten indigo wijzen op een verzadiging van dit vermogen en een overweldiging van andermans energieën in zichzelf."

Concentraties van wit in iemands aura zijn zeldzamer. Een witte aura is een teken van een zeer snelle geest en een neiging tot perfectionisme en nerveuze energie. Wit is verbonden met de kruinchakra, die ons verbindt met universele energie en eenheid. Als je dat in je aura ziet, betekent dat dat je een sterk gevoel van verbondenheid hebt met iets dat groter is dan jezelf.

Als er zwarte of bijzonder donkere gebieden in je aura zijn, is dit niet per se de "kleur" van je aura, maar eerder een teken dat een deel van je uitgeput of vermoeid is.

Neem in dat geval wat tijd om te aarden, te genezen en je energieniveau in balans te brengen om die aura wat op te fleuren en je energieveld (en chakra's) weer in balans te brengen.

Als je een regenboogaura hebt die meer dan twee kleuren vertoont, is dat een teken dat je een superdrukke periode doormaakt of midden in een verandering zit. Je voelt je misschien extra energiek en zelfverzekerd als je aura regenboogtrillingen afgeeft, dus maak er gebruik van door erop uit te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe dingen te doen. Aan de andere kant kan deze drukke energie leiden tot burn-out en overweldiging, dus maak ook tijd voor ontspanning.


Bron en vrij vertaald: https://www.mindbodygreen.com/

bottom of page